Article 10. Servei de préstec interbibliotecari

Mitjançant aquest servei es fa accessible al préstec no només el fons propi de la Biblioteca Municipal sinó també el de les altres biblioteques integrants del Sistema de Lectura Pública.

 1. Les normes relatives al servei de préstec també seran d’aplicació al servei de préstec interbibliotecari.
 2. El servei serà gratuït. No obstant, i com que és un servei que no depèn del municipi, s’estarà a allò que les institucions gestores decideixin.
 3. Amb aquest servei la biblioteca actua: a) com a intermediària, demanant documents a altres biblioteques per als seus usuaris; b) com a subministradora de documents propis a altres biblioteques.

a) Intermediària.

 1. Per demanar documents d’altres biblioteques caldrà ser titular del carnet de la biblioteca
 2. Aquest servei es regirà per les normes de préstec de la biblioteca propietària del document.
 3. La Biblioteca Municipal de Lloret de Mar restringirà aquest servei en aquells casos en que sigui possible solucionar el requeriment amb el propi fons.
 4. Els documents demanats a altres biblioteques es rebran normalment en un termini de 7 a 15 dies naturals i en tot cas no serà responsabilitat de la biblioteca de Lloret la tardança dels enviaments.
 5. En arribar els documents, s’avisarà l’usuari i aquest disposarà de 5 dies hàbils per a passar-los a recollir. Transcorregut el termini es retornaran a la biblioteca d’origen.
 6. Els usuaris que havent demanat documents en PI no els hagin recollit quedaran exclosos d’aquest servei pels terminis de temps següents:
 • 1a petició sense recollir: 2 mesos
 • 2a petició sense recollir: 4 mesos
 • 3a petició sense recollir: 6 mesos

b) Subministradora

 1. Els documents que es deixaran en PI seran els mateixos del préstec ordinari excepte les novetats editorials, documents que es puguin obtenir fàcilment per altres mitjans, jocs, i els exemplars pertanyents a la col·lecció local.
 2. La biblioteca, en última instància, es reserva el dret a denegar un préstec interbibliotecari per motius tècnics o d’oportunitat.
Anuncis